Middagsfrid

middagsfrid matkasse

Betyg: ★★★★☆ (4.5 av 5)

Snabbfakta om Middagsfrid

 • Om företaget: Grundades 2007 i Sverige.
 • Utmärkelser: Bäst i test 2018, enligt Dagens Nyheter.
 • Pris: från ca. 468kr för 3 middagar.
 • Leveranstider: Leverans mellan kl. 17-22.
 • Bindningstid: Ingen! Men kom ihåg att säga upp kassen i god tid.
 • Antal middagar per kasse: Välj mellan 3-5 middagar.
 • Betalning: Kort eller faktura.
 • Typ av mat: Nyttig och god mat med fokus på ekologiska ingredienser.
 • För vem passar Middagsfrid: Familjer eller par som vill äta nyttig och ekologisk mat.

Rabattkod

Just nu: Få 30% rabatt på dina första två matkassar och 20% på kasse tre och fyra med koden FAMILJEFRID

man surfar inne på middagsfrid matkasse

Detta är Middagsfrid

Middagsfrid är ett av de första matkasseföretagen i Sverige, och levererar till över 300 postorter i Sverige. Man brukar faktiskt säga att de år 2007 var först med konceptet i Sverige och därmed i hela världen!

Middagsfrid matkasse är mycket populär och har flera gånger erhållit utmärkelsen “bäst i test” av oberoende bedömare. Idag är Middagsfrid kopplat till Axfood. De har alltså väldigt stora resurser i ryggen.

Fördelar med Middagsfrid

 • God och nyttig mat med recept framtagna med nutritionister.
 • Mycket ekologiska ingredienser.
 • Recept som är lätta att följa och roliga att laga.
 • Många kassar att välja på: Original, vegetariskt, flexiterian, barnvänligt, laktosfritt, med flera.
 • Ingen bindningstid.

Nackdelar med Middagsfrid

 • Det finns inget veganskt alternativ.
 • Vissa basvaror ingår ibland inte i recepten, som till exempel: smör, mjölk och ägg. Detta gäller dock de flesta matkassar.

Vad är det för mat i Middagsfrids matkasse?

Kött och fågel är alltid från svenska leverantörer och generellt väljer Middagsfrid, så långt det är möjligt, att ha svenska råvaror i matkassarna. Vad du får när du packar upp din kasse beror på vad det är för recept och vilken kasse du valt. Här finns till exempel ett extra bra alternativ för barnfamiljer, en kasse för dig som vill kunna laga din mat extra snabbt. Du hittar ett alternativ för “flexitarianer”, alltså alla som är inställda på att äta mindre rött kött utan att för den skull bli vegetarianer. I “originalkassen” är en måltid tänkt att vara en lite finare helgmiddag.

Antalet matkassar är inte jättestort jämfört med vad vissa av konkurrenterna kan erbjuda. Middagsfrid är lite stelbenta i sin logistik och kan inte erbjuda särskilda matkassar för allergiker. Som glutenallergiker kan du dock få pengar tillbaka genom att reklamera den mat som du inte kan äta på grund av din allergi.

Kassar med ett säsongsanpassat innehåll kan också förekomma, till exempel en särskild sommarkasse anpassad för ljumma grillkvällar. Förutom Middagsfrid matkassar kan du välja en särskild mellanmålskasse och en som innehåller allt du behöver för att hålla dig med ett härligt fat som dignar av färsk frukt.

Middagsfrid uppger att deras recept tar 35 minuter att laga i genomsnitt och det stämmer väl med vår egen erfarenhet. Om man ser till hur vi svenskar äter generellt så är det mycket mer grönsaker i Middagsfrid matkassar. Maträtterna är planerade utifrån vad som är hälsosamt och de har också som målsättning att variera sig så mycket som möjligt. En annan grej som vi verkligen uppskattar är hur deras recept är utformade. De ser riktigt bra ut och recepten är samtidigt lätta att följa.

Exempel-recept

middagsfrid recept
Orientalisk wok med ingefärssås
middagsfrid recept lammpasta
Pasta med lamm och fetaost

Omsorg om människor och miljö

Middagsfrid matkassar består av råvaror med så få tillsatser och så få e-nummer som möjligt. Alla kassar har ekologiska varor (fler än i många andra kassar) och bananerna är alltid kravmärkta. Företaget undviker matvaror med palmolja, härdat fett, artificiella sötningsmedel och natriumglutamat. Alltså sådant som är skadligt för dig eller miljön och som du kanske inte ens är medveten om att maten innehåller när du handlar den själv.

Axfood och Middagsfrid jobbar också hårt för att minska mängden plastförpackningar. När vi jämför matkassar blir slutsatsen att de flesta som sysslar med detta tänker på hållbarhet. Middagsfrid tycker vi dock är extra bra på att välja ingredienser utifrån vad som är rimligt för miljön. Bland annat genom att inte ha så många ingredienser som färdats över halva jorden för att hamna i en matkasse.

Konceptet med matkassar har också den fördelen att det är mycket mindre mat som kastas i onödan när den är handplockad utifrån ett recept. Det gäller egentligen oavsett vilket matkasseföretag du anlitar.

Du kan skänka Middagsfrid matkassar till organisationer som arbetar med behövande människor genom en smidig funktion. Det är en fin lösning om du missat att avbeställa en matkasse i tid och inte vill att den ska gå till spillo.

Middagsfrid och Axfood är så pass stora aktörer att de kan påverka leverantörer att ta fram bättre produkter. De har till exempel fått Zeta att göra pasta gjord på ägg från frigående höns för att kunna erbjuda det i bland annat matkassar.

Middagsfrid extra bra för vegetarianer!

Den kasse som vi skulle säga att Middagsfrid är mest känd för (tillsammans med originalkassen) är deras vegetariska kasse. I den är minst 50 % av råvarorna alltid ekologiska. Rätterna kan vara allt från svenska klassiker i vegetarisk tappning till mer exotiska rätter med ingredienser som du kanske inte ens testat tidigare. Menyn är lakto-ovo-vegetariskt, det betyder att ägg och mejeriprodukter ingår. En dag i veckan är maten i den vegetariska Middagsfrid matkassen helt vegansk!

Vår känsla är att Middagsfrid själva gillar sin vegetariska matkasse och att de verkligen anstränger sig för att få till recepten. Vi tror att även du som inte är vegetarian kommer att uppskatta innehållet.

Middagsfrids matkassar innehåller:

 • Kyckling och kött med svenskt ursprung
 • MSC-märkt fisk
 • Många ekologiska varor
 • Halvfabrikat med så få e-nummer som möjligt
 • Spännande recept med inspiration från hela världen

Fördelar med Middagsfrid matkasse

Vardagspusslet är svårt att få ihop och Middagsfrid vill bidra till att göra det lite enklare. Middagsfrids matkassar handlar om att underlätta och förbättra vår matlagning i långa loppet. Maten ska vara prisvärd och recepten lättlagade och hälsosamma på samma gång. Någon måste ju laga middag, hur hektiskt livet än må vara. Vardagsmat behöver dock inte vara en transportsträcka till helgen, som de själva uttrycker det. En middag ska vara värd att samlas kring närsomhelst i veckan.

Vi tycker att Middagsfrids matkassar gör sitt jobb på ett utmärkt sätt. Det är verkligen skönt att att inte behöva tänka så mycket på inköp. Man slipper dessutom den alltför vanliga känslan av att det inte finns något hemma att laga. Det är först när man börjar prenumerera på en matkasse som det står klart hur mycket tid man tidigare lagt på att handla och planera.

Med matkassar från Middagsfrid behöver du heller inte tänka så mycket på att göra bättre val. Middagsfrid har redan tänkt på det åt dig! De undviker till exempel halvfabrikat med konserveringsmedel så långt det är möjligt. Det bidrar till att man kan känna sig nöjd och duktig efter att ha beställt en Middagsfrid matkasse.

Jämförelse av Middagsfrid och andra matkassar

Det finns matkasseföretag som ger dig möjlighet att välja mellan betydligt fler kassar än vad Middagsfrid gör, och som har ett mer flexibelt upplägg. Middagsfrid är heller inte billigast, det är snarare så att deras matkassar ligger lite högre i pris än genomsnittet. Ändå tycker många att Middagsfrid matkasse är bäst av alla. Vi tror att det beror mycket på att de gillar råvarorna och recepten.

Middagsfrid matkasse är bra för dig som vill prenumerera på en matkasse med vegetarisk mat. Överlag handlar matkassar från Middagsfrid om naturlig mat med råvaror utan onödiga tillsatser. En annan sak som de genomgående får och förtjänar beröm för är att de anstränger sig för att göra bra miljöval.

Andra matkassar har satsat på att ha en personlig profil med kockar eller ägare som tar mycket plats i företagens kommunikation med kunderna. Middagstid har inte kända ansikten bakom grytorna på samma sätt, men alla recept är givetvis noggrant utprovade av proffs i företagets testkök. De har även en testpanel som provsmakar allt.

Vissa av recepten kräver att du har en del basvaror hemma. Det kan handla om sådant som salt, peppar, smör, kryddor, vetemjöl, pasta vinäger, olja och ris. Exakt vad du behöver ha hemma för den kommande veckans recept får du reda på i förväg. Det finns andra matkassar där precis allt du behöver för att laga ett recept skickas med i påsen. Det blir färre förpackningar när du själv köper dina basvaror jämfört med att få små förpackningar av allt varje vecka. Det finns med andra ord både för- och nackdelar med det upplägg som Middagsfrid har valt.

Det är enkelt att beställa en matkasse från Middagsfrid

Middagsfrid är en prenumerationstjänst och du kan få mat utkörd varje eller varannan vecka. Middagsfrid erbjuder alltid gratis leverans!

Så här går det till att beställa en Middagsfrid matkasse

 1. Du väljer din önskade matkasse.
 2. Du anger ditt postnummer för att försäkra dig om att Middagsfrids matkassar kan levereras till din adress.
 3. Du anger vilket leveransdatum som passar dig bäst, samt ifall du vill ha löpande leveranser eller ej.
 4. Du bestämmer om du vill betala med kort (American Express, VISA eller Mastercard), pappersfaktura eller e-faktura.
 5. Klart!

Middagsfrid levereras i en obruten kylkedja på olika dagar beroende på vad det är för ort du bor på. Du kan i regel välja mellan flera olika leveranstillfällen när du gör din första beställning. Om du inte är hemma när chauffören kommer med matkassen lämnas den utanför din port eller ytterdörr, och du får ett sms som bekräftar att det skett en leverans.

Middagsfrid’s olika matkassar

Originalkassen

Originalkassen är Middagsfrids populäraste matkasse. Den fokuserar på stor receptvariation så att du alltid får nya goda maträtter i din matkasse. Den går att beställa i olika storlekar för att passa olika behov. Exempelvis finns den med 4 middagar för 2 personer, för paret som vill laga mat i veckorna och lyxa till på restaurang på helgen. Den finns även med 5 middagar för 4 personer, perfekt för familjen.

middagsfrid originalkassen

Barnkassen

Barnkassen är precis som det låter tänkt för att passa familjer med mindre barn. Den fokuserar på barnvänliga smaker och mat där barn kan vara med och hjälpa till att laga.

middagsfrid barnkassen

Vegokassen

Vegokassen är vegetarisk och innehåller stor receptvariation. Den är perfekt om du vill lära dig mer om att laga vegetarisk mat och samtidigt upptäcka ny mat från hela världen.

middagsfrid vegokassen

Flexitariankassen

Flexitariankassen är inte helt vegetarisk men innehåller inget nöt, fläsk eller viltkött. Den är dessutom till stor del ekologisk och innehåller klimatsmarta alternativ. Perfekt för att dämpa klimatångesten!

middagsfrid flexitariankassen

Lättlagade Kassen

Lättlagade kassen är till för dig som ofta har svårt att få tid till att laga mat. Den innehåller recept som är extra lättlagade och inte tar många minuter att laga. Recepten lär dig också smarta genvägar i köket och hjälper dig komma undan hämtmat så du kan äta nyttigare och mer ekologiskt.

middagsfrid snabba kassen

Vanliga frågor om Middagsfrid

Vad kostar Middagsfrid matkasse?

Middagsfrid kostar från 395kr för 4 middagar. Du kan också få ytterligare rabatt med vår unika rabattkod!

När levererar Middagsfrid?

Middagsfrid levererar på kvällar mellan 17-22. Veckodag varierar för olika orter.

Hur ofta levererar Middagsfrid matkasse?

Matkassen levereras en gång i veckan.

Hur betalar man Middagsfrid matkasse?

På Middagsfrid’s hemsida med betalkort eller Klarna.

Hur avbokar man Middagsfrid?

Det är superenkelt att avboka eller pausa sin matkasse hos Middagsfrid. Logga bara in på deras hemsida och gå till ’Mina sidor’, klicka sedan vidare till din prenumeration. Kom ihåg att avboka nio dagar innan nästa leveranstillfälle.

Måste man vara hemma när matkassen kommer?

Nej, men var alltid tillgänglig via telefon om du inte är hemma. De kontaktar dig då och du kan be dem att ställa matkassen utanför dörren.