MatKomfort matkasse

matkomfort

Betyg: ★★★☆☆ (3 av 5)

Snabbfakta om MatKomfort

 • Om företaget: Grundades 2008 och är baserat i Stockholm.
 • Leveransområde: Här kan du kolla om Matkomfort levererar hem till dig
 • Leveranstider: Stor-Stockholm och Småland har leverans både söndag och måndag. Mälardalen och Uppsala har leverans på söndag 14-22. Skåne har leverans på måndag 16-22.
 • Antal middagar per kasse: 1-8, du bestämmer själv hur många måltider du vill laga.
 • Pris: Från ca. 590kr för 3 middagar
 • Betalning: Klarna
 • Bindningstid: Ingen
 • Typ av mat: Extremt lättlagad mat med bra och lite dyrare råvaror.
 • För vem passar MatKomfort?: Den här matkassen är för dig som inte vill lägga så mycket tid på matlagning och värdesätter lokala råvaror som har det lilla extra. Även om det kostar lite mer än andra matkassar.

Rabattkod

Tips: Använd rabattkodeb matkassetopplistan för 150kr rabatt på dina första 4 matkassar!

Kundernas kommentarer

Grym mat och enkel tillagning. Enkelt med beställning och hemleverans. Extremt smidigt allting.

Annelie
Källa: Trustpilot

Underlättar vardagen otroligt mycket för vår familj som har mycket aktiviteter efter skola och jobb! Goda varierande maträtter som gillas av hela familjen och dessa ger oss även möjligheter att upptäcka nya smaker.

Nina
Källa: Trustpilot

Matkomfort recension

MatKomfort är en lite udda fågel i branschen. För dem handlar det inte bara om att leverera kassar med råvaror och veckans recept. MatKomfort har dessutom egna kockar och ett storkök så att de kan förbereda delar av det som ingår i recepten i förväg. På så sätt sparar du en hel del tid vid tillagningen och får rätter som smakar så som det är tänkt.

En annan viktig del av konceptet är att allt du behöver för att laga en måltid ska ingå i matkassen. När du prenumererar på vissa andra matkassar behöver du själv hålla dig med vissa basprodukter.

Man kan säga Matkomfort’s koncept bygger på följande punkter:

 • Take away känsla med färdiglagade tillbehör
 • Extremt snabblagade rätter
 • Lite lyxigare råvaror och ett lite högre pris än andra matkassar

Verksamheten kom igång i Tyresö 2008 och idag kan MatKomfort matkassar levereras till hushåll i större delen av Mälardalen. Framförallt i Stockholmsområdet och i Uppsala. Nya orter tillkommer hela tiden. Det går bra nu för MatKomfort matkasse.

Matkasse med färre halvfabrikat

MatKomfort kallar sig gärna för matkassen med de goda såserna. Det är inte bara en tom fras som låter bra i marknadsföringen utan de gör egna såser och buljonger från grunden. Dessa tillagas just innan leveransen till dig som prenumererar på en MatKomfort matkasse. Det är faktiskt ett genialt koncept som ger maten du själv lagar restaurangkänsla. Det riktigt svåra med matlagning är ju att få till smaken och här har erfarna kockar gjort jobbet åt dig. Du slipper såser och smaksättare med en massa konserveringsmedel eftersom du äter dem direkt.

Vad är det för mat i Matkomfort’s matkasse?

MatKomfort låter dig välja mellan flera olika kassar, till exempel en premiumkasse med extra fina råvaror. Den kassen är företagets populäraste, vilket säger en del om i vilket klientel som MatKomfort blivit en succé. Du hittar också en kasse som passar dig som vill kunna fixa en måltid på fem minuter. Där handlar det mer om att blanda och värma än att laga mat själv utifrån ett recept.

Företagets grundare, Henrik Isaksson, har sagt sig ha som vision att leverera mat som gör det enkelt att få till vardagen även när ambitionen är att äta riktigt bra. Varje dag. Man kan säga att MatKomfort handlar om ett krogkoncept i en kasse, eller låda om man ska vara noga.

Råvarorna ska vara lika bra som på restaurang och leverantörerna väljs ut med stor noggrannhet. Det är stor skillnad på vanlig burkpesto och den handgjorda pesto du får i en MatKomfort matkasse. Även om det kostar mer än för vanliga matkassar så finns många barnfamiljer bland kunderna. Att kunna erbjuda barn mat som lagats från grunden utan tillsatser är mycket tilltalande i hälsomedvetna familjer. Det finns också en särskild kasse med smaker som passar i just barnfamiljer.

Många matkassar på den svenska marknaden profilerar sig genom att fokusera på näringssammansättning. MatKomfort talar inte särskilt mycket om detta och det känns som ett lite mindre präktigt alternativ som går ut mer på att njuta. Därmed inte sagt att det inte är nyttig mat det handlar om här.

Matkassen innehåller:

 • Stor andel köttråvara från Mälardalen
 • Ekologiska varor i de flesta kassar
 • Ovanligt snabblagade recept
 • Exklusiva huvudråvaror
 • Allt du behöver för alla tillaga recepten (förutom salt och peppar)
 • Tillbehör tillagade av kockar

Det är enkelt att beställa mat från MatKomfort

Följa denna enkla procedur:

 1. Ange ditt postnummer så får du veta om du kan få en MatKomfort matkasse till ditt hem. Meddela vad du vill ha för startvecka.
 2. Välj din matkasse och hur du vill betala.
 3. Bekräfta valet.

Fördelar med MatKomfort

Om du bor i Mälardalen och vill äta gott. samtidigt som du inte vill lägga ner mer tid än nödvändigt på tillagningen, är MatKomfort förmodligen det bästa alternativet just nu. Precis som när det gäller andra matkassar slipper du en massa små problem i vardagen. Du behöver inte längre tänka på logistiken kring införskaffning av mat eller fundera på vad du ska laga för att få en varierad kost.

Matkassar är ett bra miljöval och det gäller inte minst MatKomfort som verkligen går in för att minska matspillet. Visst kostar det lite mer att köpa en MatKomfort matkasse än att själv plocka ut de varor som ingår i den. Men om tid har ett värde för dig så får du räkna in alla timmar du sparar i ekvationen. Många är så vana vid att tillbringa timmar i matbutiken varje vecka att de inte tänker på det. När du väl påbörjat din prenumeration av MatKomfort matkasse kommer du garanterat att märka att det blir mer tid över till roliga saker.

Blir det inte mycket dyrare än att köpa mat själv?

Du betalar inte bara för maten i din matkasse utan också för all service runt omkring. När det gäller MatKomfort är denna service extra omfattande. Med tanke på att maten delvis är lagad av kockar från MatKomfort tycker vi ändå att man som konsument får väldigt mycket för pengarna.

För många kan det faktiskt bli billigare att köpa matkassar från MatKomfort än att köpa mat i butiken. Det blir inga impulsköp och du riskerar heller inte att köpa helt fel grejer som du sedan får kasta.

Jämförelse av MatKomfort och andra matkassar

Om man är en ovan kock kan matlagningen ta längre tid med en matkasse än den annars gör eftersom du inte tillagar dina standardrätter hela tiden. Detta är faktiskt något som många upplever som en ganska stor nackdel med konceptet.

MatKomfort har dock tagit detta på allvar! Det som andra matkassar kallar för “extra snabba recept” är standard hos MatKomfort. Beställer du deras kasse med “snabbmat” så tar det inte så mycket längre tid att laga den än det gör att packa upp en påse snabbmat. Recepten går alltid fort att laga tack vare att smaksättare och grytgrunder skickas med i kassen.

En nackdel med att få färdiga tillbehör som en kock fixat åt dig är att du inte själv lär dig laga kompletta rätter från grunden. Något du får möjligheten att lära dig med en annan matkasse. Det är dock svårt att klaga när det handlar om att du får hemlagad majonnäs istället för en industriellt framställd produkt! Vi har heller inte sett några andra matkassar där du förväntas göra din egen majonnäs utifrån ett recept.

MatKomfort har ett högre pris per måltid än andra kassar vilket inte är så konstigt eftersom de har kockar som redan förberett måltiderna åt dig. Det är upp till dig om du tycker att det är värt det eller inte. MatKomfort har inte olika matkassar beroende på hur mycket mat du vill laga utan du väljer först kasse och sedan antalet portioner. Det tycker vi är ett väldigt bra koncept som fler borde ta efter.

Hur fungerar det rent praktiskt?

Efter det att du tecknat en prenumeration kan du på ett enkelt sätt alternera mellan olika kassar och du har hela tiden tillgång till hela utbudet. Maten levereras i kylbil och är omsorgsfullt packad i en pappkartong. Kylvaror har inget extra skydd så det är bäst att vara hemma när leveransen kommer. Det kan du styra upp genom att ha kontakt via sms med den som levererar maten.

MatKomfort bygger på ett helhetskoncept

Det handlar inte bara om att du ska tycka om maten du lagar med en MatKomfort matkasse. En viktig del av konceptet är att den ska vara ansvarsfullt framställd. Du kan vara säker på att du får mat utan onödiga e-ämnen. Många av råvarorna i matkassarna från MatKomfort är dessutom ekologiska. Vilka frukter och grönsaker som ingår i kassarna beror mycket på vad det är för årstid. Det är en viktig del av helhetskonceptet.

Att abonnera på en MatKomfort matkasse innebär att du inte behöver kasta så mycket mat. Företaget vill även minska sitt eget spill och fyller inte på sina lager innan de vet hur mycket de kommer att leverera under veckan. Visionen att maten ska användas och inte slängas genomsyrar med andra ord hela verksamheten.

Tyvärr är det lite problematiskt att färdiga såser och andra tillbehör levereras i engångs plastförpackningar. Det kan bli ganska många av dem under en vanliga vecka med MatKomfort. Det är dock ett problem de är väl medvetna om. Kanske kan detta lösas om företaget fortsätter att växa och får mer resurser.

Ett annat exempel på att MatKomfort ser till helheten är att måltiderna du lagar under en vecka hänger samman. Om du kokar potatis en dag i veckan kan du få tips om att göra extra mycket om nästa måltid är gräddstuvad pytt i panna. Sådana små detaljer gör att man känner sig väl omhändertagen som kund hos MatKomfort!

MatKomfort’s olika matkassar

Premium

Matkomfort Premium matkasse är en matkasse för dig som vill ha lite guldkant på vardagen. Här har man satsat på lite lyxigare råvaror och stora smaker. Helt enkelt en bättre matkasse!

matkomfort premium matkasse

Vego

Matkomfort Vego Premium matkasse är en lyxig vegitarisk matkasse. Samma stora smaker som i den vanliga Premium kassen, fast helt vegetarisk.

matkomfort vego premium matkasse

Vroom

Vroom matkassen är för dig som vill att det ska gå fort. Här har Matkomfort komponerat en matkasse där du bara behöver jobba i 5-10 minuter. Enkelt!

matkomfort vroom matkassen

Hälsolådan

Hälsolådan är Matkomfort’s trendigaste matkasse. Här har man dragit ner på kött och lagt fokus på bra grönsaker men också klimatsmarta alternativ så som kyckling och fisk. Detta är matkassen för dig som vill vara snäll mot miljön och mot kroppen!

matkomfort sthlmslådan matkasse

Familjefavoriter

Familjefavoriter är en matkasse för barnfamiljen. Här har Matkomfort fokuserat på barnvänlig mat, med smaker som både stora och små tycker om. Detta är ett bra val för barnfamiljen som vill ha en enklare vardag.

Vanliga frågor

Vad kostar MatKomfort matkasse?

MatKomfort’s matkasse kostar från 505kr för 4 middagar. Tips: Du kan få 150kr rabatt med vår unika rabattkod.

När levereras MatKomfort matkasse?

MatKomfort har leverans i Stockholm på måndagar 17-22 och resterande områden söndagar 14-22.

Hur ofta levererar MatKomfort?

MatKomfort’s matkasse levereras en gång per vecka.

Hur betalar man för MatKomfort matkasse?

Du betalar vid beställning på MatKomfort’s hemsida och kan välja mellan kortbetalning och faktura.

Hur avbokar man MatKomfort?

Det är mycket enkelt att avboka MatKomfort. Det gör du genom att logga in till ’Mina sidor’ på MatKomfort’s hemsida. Tänkt på att du måste avboka minst 7 dagar före nästa leverans.

Måste man vara hemma när MatKomfort levererar?

Nej, chauffören ställer då matkassen utanför dörren.


Matkomfort erbjudande

Vill du testa Matkomfort med rabatt? Använd vår unika rabattkod ”matkassetopplistan” så får du 150kr rabatt.