Handla mat online

Att handla mat online har blivit mycket populärt. Förutom att klicka hem en färdig matkasse så kan du även välja att plocka ihop dina egna matvaror från en mataffär online. Det är alltså samma produkter som står i hyllan i butiken, men som du beställer online med hemleverans. Det är verkligen enkelt och mycket bekvämt!

Bästa matbutikerna för att handla mat online

hos hemköp kan du handla mat online

Betyg: ★★★★★ (4.7 av 5)

Hemköp är perfekt för dig som vill ha stort sortiment när du handlar mat online!
Det är inte konstigt att Hemköp lyckas med en väldigt bra matbutik online, eftersom de har lång erfarenhet av att driva matbutiker över hela landet. Hos hemköp kan du välja bland deras enorma sortiment av varor, och får ta del av alla medlemsförmåner som du får i deras vanliga matbutiker. Här kan du dessutom välja mellan att handla mat online med hemleverans, eller med upphämtning av en färdigpackat kasse i en av deras butiker. Supersmidigt!

 • Leveransområde: Stockholm, Uppsala, Göteborg, Malmö, Helsingborg, Kalmar, Linköping, Örebro
 • Fraktkostnad: 79kr
 • Leveranstider: Alla dagar mellan 07-22.
 • Fördelar: Stort sortiment, låga priser, bra medlemsförmåner

Rabattkod Hemköp

Nya kunder får 200kr rabatt med koden NY200 när du handlar för över 1000kr.
(Använd koden MATONLINE100 för 100kr rabatt om du redan handlat hos Hemköp.)

mathem matbutik online

Betyg: ★★★★☆ (4.3 av 5)

Mathem är vår favorit för att handla mat online!
Mathem är en matbutik på nätet som har ett mycket stort sortiment och snabba leveranser. Här kan du handla allt du är van att hitta i din vanliga matbutik, och även mycket mer! Hos Mathem hittar du nämligen även apoteksvaror, bageri, och smarta prylar för hemmet från Clas Ohlson. Du väljer enkelt när du vill ha leverans, så att varorna kommer hem när det passar dig. Inga kassar att bära på, bara rolig matlagning!

 • Leveransområde: Hela Sverige
 • Fraktkostnad: Gratis frakt vid beställning över 700kr, annars 95kr
 • Leveranstider: 1-2 dagars leveranstid, eller samma dag som beställningen i centrala regioner
 • Fördelar: Stort leveransområde, gratis frakt, superlåga priser

Rabattkod Mathem

Nya kunder får 800kr rabatt med koden MHNY200 när du handlar för över 800kr.

hos matsmart handlar du mat online

Betyg: ★★★★★ (4 av 5)

Matsmart är matbutiken med låga priser som levererar till hela landet!
Matsmart är en matbutik på nätet som säljer matvaror med stor rabatt. De lyckas med detta eftersom de säljer varor från överskottslager, med korta bäst-före datum, eller som kanske inte längre är i säsong. Det är perfekt för dig som vill spara pengar, men som också vill hjälpa till att dra ned på matsvinnet. Bra för alla helt enkelt!

 • Leveransområde: Hela Sverige
 • Fraktkostnad: Gratis frakt vid beställning över 500kr, annars 49kr
 • Leveranstider: 2-3 dagars leveranstid, välj mellan exempelvis Budbee och Postnord
 • Fördelar: Stort leveransområde, gratis frakt, superlåga priser

Rabattkod Matsmart

Just nu: Få 15% rabatt med rabattkoden NYKUND15 när du använder länken nedan.

Du kan också beställa en färdig matkasse

Ifall du saknar inspiration att komma på vilka maträtter du vill äta så är det en smart idé att beställa en färdig matkasse. Med en matkasse får du hem matvaror och färdiga recept, så att du helt slipper planeringen. Kolla in vår topplista över de bästa matkassarna här.

Fördelar med att handla mat online

Det finns många fördelar med att handla mat online, jämfört med att handla i butik. Här går vi igenom några av de största anledningarna till varför det har blivit så populärt.

Handla i lugn och ro

När du handlar online så kan du sitta hemma i lugn och ro och välja ut dina matvaror, och behöver inte stressa runt i en trång mataffär och försöka komma ihåg allt som behöver handlas.

handla mat online hemifrån

Slipp bära på kassar

När du handlar mat online så får du hemleverans, vilket såklart innebär att du inte behöver bära på några tunga kassar. Det är perfekt för den som har små barn att hålla reda på, eller som är lite äldre och har svårt att bära tungt.

Stort sortiment när du handlar mat online

En annan stor fördel med att handla mat online är att du får ett mycket stort sortiment av matvaror. Om du i vanliga fall handlar på en lite mindre matbutik så kommer du på nätet upptäcka ett mycket större sortiment, eftersom matbutikerna online har stora lager där de kan förvara mycket olika matvaror.

Nackdelar med att handla mat online

Även om det finns massor av fördelar med att handla mat online så finns det såklart vissa saker som är mindre bra. Här berättar vi vad du bör tänka på.

Du får inte välja ut grönsakerna själv

När du handlar i butik så får du själv välja de grönsaker och frukter du tycker är godast. Kanske gillar du väldigt mogna bananer, eller kanske gillar du gröna bananer? När du handlar mar online så väljer butiken ut varorna åt dig och du kan inte själv välja.

Passar bäst för storthandling

De flesta matbutiker online erbjuder gratis frakt när du handlar över ett visst belopp, t.ex. 750kr. Det är allts superbra om du storhandlar. Om du däremot bara behöver enstaka varor så kan fraktkostnaden, ofta ca. 99kr, bli ganska dyr. Det är därför bäst att planera och se till att handla mat online när du behöver beställa mycket mat.

Vanliga frågor om att handla mat online

Hur vet jag vilka butiker som levererar hem till mig?

Det enklaste sättet är att klicka in på den butik du vill handla mat online ifrån, och gå till varukorgen. Där kan du oftast fylla i ditt postnummer och få svar direkt om butiken levererar hem till dig.

Vill butik är bäst för att handla mat online?

Det beror lite på dina behov och preferenser. Vi gillar att Matsmart har superlåga priser och leverar över hela Sverige. Men om du behöver ett stort sortiment så rekommenderar vi Hemköp som är samma stora utbud som i sina butiker.

Kan jag hämta i butik när jag handlar mat online?

Det beror på vilken leverantör du väljer. Hos t.ex. Hemköp går det bra att hämta i butik.

Vart är det billigast att handla mat online?

Matsmart är nog den billigaste matbutiken där du kan handla mat online.