Linas Matkasse

linas matkasse

Betyg: ★★★★☆ (4.1 av 5)

Snabbfakta om Linas Matkasse

 • Om företaget: Grundades 2008
 • Pris: Från ca. 659kr för 3 middagar
 • Leveranstider: Söndag & Måndag 17-22
 • Bindningstid: Ingen, dock 8 dagars uppsägningstid av beställd kasse.
 • Antal middagar per kasse: 3-5 middagar, välj mellan 2-6 personer.
 • Betalning: Kort eller faktura.
 • Typ av mat: Prisvärd och modern husmanskost.
 • För vem passar Linas Matkasse: Här finns många olika kassar att välja bland, så de flesta kan hitta en matkasse som passar dem.
 • Beställning: Besök Linas Matkasse

Just nu: Få 20% rabatt på första två matkassarna med koden LINAS_VÅR_AFF

linas matkasse beställning

Linas Matkasse recension

Linas Matkasse är en bra måttstock på vad det innebär att prenumerera på mat och recept som man sedan får hemkört hela vägen fram till sin dörr. Carolina Gebäck, som är en grundarna bakom Linas Matkasse, har sagt att hennes vision är att:

 • Hjälpa människor att äta bättre avseende näring
 • Inspirera till hållbar matlagning med lite svinn och mycket ekologiska produkter
 • Bidra till en roligare vardag där matlagning och logistiken kring den inte tar mer tid än nödvändigt.

På det stora hela tycker vi att Linas Matkasse lyckas bra med att leva upp till denna målsättning.

Sveriges mest sålda matkasse

Linas Matkasse är en tjänst som tillhandahålls av Carolinas Matkasse AB. Ett företag som grundades 2008. Flera kända matkassar är regionala men Linas Matkasse levereras idag till en stor del av Sveriges kommuner. Faktum är att detta är en av de äldsta och mest lyckade satsningarna på matkassar i landet. Över 100 miljoner matkassar har levererats. Linas Matkasse har flera gånger blivit utsedd till Sveriges bästa matkasse och idag finns de även i Norge och Danmark.

Bra mat för alla

Konceptet är i grunden enkelt men genialt. Det går ut på att du får råvaror och recept levererade så att du med minsta möjliga besvär ska kunna laga god och nyttig mat. Oavsett hur stort ditt hushåll är.

Linas Matkasse har flera olika matkassar som du kan välja mellan. Satsa på den som passar bäst utifrån vad just du föredrar och behöver. Vill du ha extra lättlagade recept, en matkasse anpassad för barnfamiljer eller vegetariska matkassar? Det finns också en kasse som är perfekt för dig som vill att det ska gå så fort som möjligt att svänga ihop en tilltalande måltid, och särskilda kassar för allergiker. Det var bara några exempel på de möjligheter du har.

Vanligast är dock Linas Originalkasse som ger fem middagar åt fyra personer. Det handlar om prisvärd husmanskost som de flesta gillar. Detta är faktiskt ett av de företag i branschen som ger dig flest alternativ och det är såklart en fördel att Linas Matkasse passar alla.

Vilka regler gäller för prenumerationen?

Du bestämmer hur ofta du vill ha din matkasse och det finns ingen bindningstid så länge du avbokar matkassen minst 7 dagar innan en planerad leverans. Många väljer att prenumerera på en kasse i veckan men du kan också få den hemkörd en gång i månaden eller varannan vecka om du föredrar det. Självklart kan du hoppa över en kasse i samband med att du till exempel reser bort eller vill laga något annat ett tag.

Vad är det för mat i Linas Matkasse?

När det gäller Linas matkasse recept så är de komponerade av experter som verkligen har koll på vad som är läcker, lättlagad och nyttig mat. De märks att de vid det här laget har mycket stor erfarenhet av vad som uppskattas av företagets kunder.

Det är givetvis bra att matkassarna är välkomponerade, men vad innebär det i praktiken? Först och främst får du råvaror som tillsammans täcker in ditt behov av näring och energi. Lina är själv dietist och recepten bygger på de senaste rönen om näringslära och noggrant genomförda näringsberäkningar.

Räkna med att varje måltid bygger på den klassiska tallriksmodellen som ger en bra kombination av fett, kolhydrater, protein och grönsaker. Om du inte beställt en vegetarisk kasse brukar en måltid innehålla antingen kött, fågel eller fisk. När det gäller kött och kyckling kommer råvarorna oftast från svenska gårdar vilket borgar för hög kvalitet och god djurhållning. Ris, pasta och potatis är vanliga kolhydratkällor. Grönsakerna har ofta valts ut utifrån vad det är för årstid.

Måltiderna är olika komplicerade att laga men aldrig så svåra att det inte bör kunna bli bra även första gången du testar en rätt. Även om grunden är modern svensk husmanskost har Linas Matkasse som målsättning att få dig att laga mat med influenser från flera olika kulturer. I alla fall då och då! Linas Matkasse har som målsättning att ha flera ekologiska råvaror i alla sina matkassar och att aldrig använda sig av rödlistad fisk.

Linas Matkasse innehåller:

 • Kött och fisk från svenska gårdar
 • Ekologiska varor i alla kassar
 • Vanlig husmanskost med influenser från olika kök
 • Recept som bygger på seriösa näringsberäkningar

Hur beställer man Linas Matkasse?

Är du redo att prova Linas Matkasse? Proceduren är enkel och vid det här laget väl beprövad. Den innebär följande steg:

 1. Börja med att välja den kasse som motsvarar de behov du har och som ger dig middagar som du kommer att gilla att laga och äta.
 2. Försäkra dig om att Linas Matkasse verkligen levererar till din adress. Det är stor chans att de kan göra det eftersom Linas Matkasse idag har kunder från Ystad i söder till Boden i norr.
 3. Ange din leveransadress och välj om du vill betala mot faktura eller direkt på nätet.

Fördelar med Linas Matkasse

 • Vardagslivet blir lättare med fräscha råvaror och välkomponerade recept levererade direkt hem.
 • Du behöver aldrig igen fråga dig vad du ska laga eller om du har ingredienser hemma.
 • Linas Matkasse har en expert som komponerat måltiden åt dig.
 • Mindre matsvinn med väl uttänka recept och rätt mängd ingredienser.

Nackdelar med Linas Matkasse

 • Endast leverans två dagar i veckan kan ibland vara för inflexibelt.

Blir det inte mycket dyrare än att köpa mat själv?

Självklart betalar du för servicen när du får en välbalanserad matkasse hemkörd till dörren och det hade varit billigare att själv välja de varor som ingår i kassen. I alla fall om alternativet varit att handla i en utpräglad lågprisbutik. Skillnaden i pris är dock inte så stor som många tror.

Tänk också på att det inte är lika mycket mat som går till spillo när råvarorna är noggrant utvalda utifrån recepten. Du riskerar inte att köpa något som sedan inte kommer till användning och det blir kanske inte lika många dyra impulsköp som när du handlar själv på väg hem från jobbet. Det kan faktiskt löna sig rent ekonomiskt att laga mat med hjälp av Linas Matkasse. Dessutom sparar du massor med tid i och med att du inte behöver åka till affären lika ofta.

Jämförelse av Linas Matkasse och andra matkassar

Vi har redan varit inne på att Linas Matkasse är bra om du har specifika önskemål eftersom det finns flera kassar att välja mellan. Det här är också en matkasse som är känd för att ge dig bra pris på ekovaror. Kanske för att de blivit en så stor aktör i branschen att de kan förhandla sig till bra priser från sina leverantörer.

När du prenumererar på Linas Matkasse kan du enkelt logga in och göra olika modifikationer av din prenumeration. En möjlighet du har här, som alla matkassar inte erbjuder, är att du kan växla måltider mellan olika kassar och på så sätt komponera en mer personlig meny! Det kan vara smart att ha som rutin att göra detta en gång i veckan.

Linas Matkasse är en av de större spelarna på marknaden. Det har många fördelar men om du ute efter en matkasse som är lokalt förankrad där du bor kan det på vissa håll finnas alternativ som ger dig just det. I större utsträckning än Linas Matkasse.

Linas Matkasse är bra på att skapa extra värde för dig som konsument genom att bjuda på inspirerande matlagningstips. Det märks helt enkelt att de har de resurser som krävs för att de ska kunna ge det där lilla extra!

Hur går det till när kassen levereras?

Du behöver inte vara orolig för att maten inte ska vara fräsch när du får den. Linas Matkasse använder sig av särskilda kyllådor som säkerställer att maten håller rätt temperatur under transporten. Ända fram till din dörr. Kylvarorna finns i en separat påse när du sedan tar emot kassen så att du enkelt ser vad som snabbt ska in i kylen.

Om du inte är hemma när kassen kommer placeras den utanför din dörr samtidigt som du får ett sms så att du vet att den har anlänt. Detta gäller dock inte om du bor i lägenhet och chauffören inte kan komma in genom porten. Då kan leveransen inte garanteras.

Är det dåligt väder rekommenderar Linas Matkasse att du har en låda med lock, i vilken kassen kan placeras, så att varorna skyddas tills dess att du kommer hem.

Linas Matkasse’s olika matkassar

linas matkasse's olika matkassar
 • Linas Original
 • Linas Barnfamilj
 • Linas Lättlagade
 • Linas Inspirationskasse
 • Linas Veg & Flex
 • Linas 15-minuterskasse

Vanliga frågor

Vad kostar Linas Matkasse?

Linas Matkasse kostar från 429kr för 4 middagar.

När levereras Linas Matkasse?

Linas Matkasse levererar på söndagar och måndagar mellan klockan 17 och 22.

Hur ofta levereras Linas Matkasse?

Matkassen levereras en gång i veckan.

Hur betalar man Linas Matkasse?

Du betalar i förskott via deras hemsida med betalkort eller Klarna.

Hur avbokar man Linas Matkasse?

Genom att logga in på deras hemsida. Kom ihåg att avboka senast söndag, 7-8 dagar före nästa leverans.

Måste man vara hemma när Linas Matkasse kommer?

Nej, chauffören kontaktar dig och du kan be dem att ställa matkassen utanför dörren.