City Gross Matkasse

city gross matkasse

Betyg: ★★★☆☆ (3 av 5)

Snabbfakta om City Gross matkasse

 • Om företaget: City Gross grundades 1993
 • Pris: Från ca. 299kr, för 4 middagar
 • Leveranstider: Framförallt måndag em/kväll men även söndag är möjligt på vissa adresser.
 • Bindningstid: Ingen, sju dagars uppsägningstid av beställd kasse.
 • Antal middagar per kasse: 3, 4 eller 5 middagar för 2-6 personer.
 • Betalning: Kort eller faktura.
 • Typ av mat: Billig husmanskost för alla.
 • För vem passar City Gross matkasse?: City Gross matkasse är bra för dig som är prismedveten och inte bara gillar konceptet matkassar utan även vill kunna lägga till andra varor.
kvinna surfar inne på city gross matkasse

City Gross recension

City Gross är ett anrikt företag som sedan 1920-talet sålt mat via ett växande antal butiker i Sverige. Nu kan City Gross erbjuda en av Sveriges mest kända matkassar med fokus på bra svenska råvaror. En annan viktig del av konceptet är att du förutom City Gross matkassar kan lägga till varor från butikens sortiment.

Visionen bakom City Gross matkassar är att:

 1. Förenkla vardagen för kunderna
 2. Leverera färska kvalitetsråvaror utifrån vad det är för årstid
 3. Ha goda och enkla recept för hela familjen

City Gross är Sveriges billigaste matkasse

City Gross kan, precis som sina konkurrenter, erbjuda flera olika kassar. De ligger faktiskt riktigt bra till när det gäller antalet kassar. Den produkt som de är mest kända för är vad de kallar för “Sveriges billigaste kasse” som helt enkelt är ett lågprisalternativ. Även generellt brukar City Gross matkassar ligga bra till i just prisjämförelser även om det är svårt att jämföra exakt eftersom de har många egna varumärken.

De har också en särskild kasse som passar barnfamiljer och ovanligt många alternativ för dig med allergier och andra särskilda krav på maten. Självklart finns det en matkasse för dig som är vegetarian, men att du också kan få en särskild kasse om du inte vill få i dig för många kalorier är inte lika vanligt. Fruktkorgen är en annan höjdare!

Vi gillar också möjligheten att prenumerera på en kasse som inte helt utesluter kött men som innebär att du får fler vegetariska rätter. På så sätt kan man få hjälp med att ta ett positivt livsstilsbeslut utan att vara allt för extrem.

Mycket mer än bara matkassar

Att City Gross matkassar levereras från befintliga butiker med ett stort sortiment innebär att de kan erbjuda hemkörning av alla sina varor. Du kan därmed komplettera matkassarna med vad det än är som du behöver. När du beställer mat online på detta sätt är priset det samma som i butiken. Du betalar däremot en plockavgift för detta så länge du inte handlar för ett lite högre belopp.

Förutom sina matkassar har City Gross många andra färdiga recept som du kan beställa ingredienser till. Det är lite som att beställa mat på en restaurang som har en lång meny. Du kan läsa om tillagningen innan du lägger en beställning och göra ditt val utifrån vad du är sugen på och tror att du kommer att kunna laga. Du kan också spara recept du tycker om från kassarna och beställa ingredienserna vid ett senare tillfälle, när du är sugen på just den rätten.

Vad är det för mat?

När du beställer City Gross matkassar får du varor som valts ut efter säsong. Primörer på våren, färskpotatis under försommaren och mycket rotfrukter i augusti. Det innebär att råvarorna är färska när du får dem och att priserna är bättre än när motsvarande vara transporteras långväga för att det är fel årstid för den i Sverige. Ofta är det närodlad frukt du får i en City Gross matkasse.

Det är alltid färsk fisk och svensk kyckling i recepten. Butikerna har sina egna styckerier och det har en positiv effekt på köttkvalitén. Inte minst när du beställer färs och vill ha den nymalen. City Gross har dessutom flera helt egna varumärken. Alltså råvaror de själva kunnat kvalitetstesta i alla led och som håller ett lågt pris i relation till kvaliteten. Dessa varumärken finns nu i flera prissegment och de ingår ofta i matkassarna.

Exakt vad kassarna innehåller beror förstås på vilken City Gross matkasse du väljer. Vi uppfattar inte att företaget har en särskild inriktning här utan det kan variera ganska mycket vad det är för typ av råvaror.

Recepten i matkassarna ses över av kända svenska matprofiler som Tina “mat-Tina” Nordström som nu är ett av företagets ansikten utåt.

City Gross matkassar innehåller:

 • Kyckling och kött med svenskt ursprung
 • Endast färsk fisk
 • Stor andel ekologiska varor
 • Husmanskost med en twist, som de själva uttrycker det
 • Ett urval av frukt och grönsaker utifrån vad det är för årstid

Ett företag med en tydlig miljöprofil

Miljö och hållbarhet har alltid varit viktigt för City Gross och de har mycket ekologisk mat i butikerna så väl som i matkassarna. Alla recept har utformats för att minska matsvinnet. Om du vill undvika att slänga mat så är det alltid ett bra val att handla matkassar där mängden råvaror utgår från noggrant gjorda recept.

Miljötänket handlar inte bara om varorna i en City Gross matkasse utan även om hur maten transporteras till dig som kund. Bilarna som kommer med maten tankas fossilfritt och chaufförerna är utbildade i ECO-körning. De åker heller inte omkring med halvfulla bilar utan minskar bränsleförbrukningen genom att packa dem optimalt.

Om man ser till hela verksamheten så är City Gross ett stort företag. När de gör en miljösatsning så har det därför också en stor effekt. Nu strävar det mot att minska användningen av plast. Många av deras förpackningar är återvinningsbara.

I ett större miljöperspektiv är alla matkassar miljövänliga eftersom människor inte behöver åka i egna bilar för att handla mat. Det blir helt enkelt färre onödiga transporter.

Fördelar med City Gross matkasse

Det här med matkassar är något som många verkligen fastnar för. Det är inte alltid vi är helt och fullt medvetna om hur mycket tid det faktiskt tar att planera för måltider och att sedan köpa och laga mat. Alla slarvar vi någon gång och då kanske effekten blir att det inte går att laga något annat än pasta med ketchup.

Att prenumerera på City Gross matkassar löser det problemet och du får tid över till annat samtidigt som du förhoppningsvis äter bättre. Recepten är gjorda för att vara lättlagade men om du är väldigt oerfaren i köket kan det förstås vara så att varje måltid tar lite längre tid att göra än just pasta med ketchup. Men då blir ju resultatet också mer näringsrikt och förhoppningsvis godare. Med tiden blir du också en bättre kock av att laga recepten.

Jämförelse av City Gross matkasse och andra matkassar

City Gross matkassar har ett förhållandevis lågt pris men du betalar å andra sidan en avgift för att få dem levererade. Sammantaget är dock detta ett bra alternativ för dig som i första hand vill ha så billiga matkassar som möjligt. Andra företag som erbjuder matkassar kan ha mer fokus på själva recepten än vad City Gross har.

City Gross matkasse kan hämtas i närmaste City Gross butik om du inte är hemma vid leveranstillfället eller inte kan få kassen hemkörd av någon annan anledning. Denna möjlighet kan inte konkurrenterna erbjuda ifall de inte har egna butiker.

City Gross matkasse är en del av ett större koncept som innebär att du kan få vilka varor som helst hemkörda. Så länge de finns i City Gross butikssortiment. Du kan till och med beställa catering – men då måste du hämta maten i butiken. City Gross låter dig dessutom välja mellan fler matkassar än de flesta konkurrenterna.

Du kan returnera varor och få pengar tillbaka om du inte tycker att de håller måttet. Överhuvudtaget har City Gross förmånliga köpvillkor och detta är ett tryggt val för dig som konsument.

Hur god man tycker att maten är beror mycket på om man gillar företagets egna varumärken eller inte. Vi tycker generellt att det är riktigt bra i lågprissegmentet men att det kan finnas andra kassar som är bättre när du vill lyxa till det.

Så funkar beställning och leverans

Att beställa en City Gross matkasse är mycket enkelt enkelt:

 1. Kontrollera att du kan få mat utkörd till din adress.
 2. Lägg önskad kasse i varukorgen och välj om det ska vara ett engångsköp eller en prenumeration. Du kan även välja att få en kasse levererad varannan vecka.
 3. Du kan välja mellan flera olika betalningsalternativ och till exempel dela upp betalningen med Klarna eller betala med ett kort direkt vid köpet.

Utkörning av maten

Du har möjlighet att kommunicera direkt med chauffören som kör ut dina kassar. Det är bra om du till exempel behöver förmedla en portkod eller ange var kassen ska ställas om du inte är hemma. Matkassar och mat du själv valt ut packas separat.

City Gross matkassar brukar köras ut på måndag eftermiddag eller kväll. På vissa orter kan du få kassar utkörda även på söndagar. När du beställer mat du köpt själv online kan du få den utkörd även på andra veckodagar. Innan kassen levereras får du en påminnelse via sms. Det är en bra service. Särskilt om du är en nybliven prenumerant, innan det hunnit bli en vana att ta emot City Gross matkassar. Vid förseningar får du en ersättning.

Du kan både pausa din prenumeration eller säga upp den helt och hållet när som helst. Avtalet mellan dig och CityGross har med andra ord ingen bindningstid. Du behöver dock säga upp det minst sju dagar innan en planerad leverans.

City Gross olika matkassar

Billiga Kassen

Billiga Kassen är till för dig som vill ha den mest prisvärda matkassen som går att få. Priset börjar på ca. 299kr för 4 middagar.

city gross billiga kassen

Viktväktarkassen

Viktväktarkassen har tagits fram tillsammans med ViktVäktarna, precis som du hör på namnet. Kassen är till för dig som vill gå ned i vikt men samtidigt vill ha en enkel och bekväm vardag.

city gross vitktväktarkassen

Bamsekassen

Bamsekassen är framtagen för att passa barn familjen som har yngre barn. Här är smaker och kryddor anpassade för små barn.

city gross bamsekassen

Familjekassen

Familjekassen är uttänkt att passa familjen med lite äldre barn. Här blandas klassiska rätter med spännande nya recept. Det går även att få familjekassen i glutenfri och laktosfri variant.

city gross familjekassen

Flexitariankassen

Flexitariankassen är till för dig som äter allt, men som vill dra ned på köttkonsumptionen. Det är en klimatsmart kasse för dig som gillar mat. Här blandas vegetariskt, med kött och fisk på ett genomtänkt sätt.

city gross flexitarian matkassen

Vanliga frågor

Vad kostar City Gross matkasse?

City Gross matkasse kostar från 299kr för 4 middagar.

När levereras City Gross matkasse?

City Gross levererar sina matkassar på kvällstid söndagar och måndagar.

Hur ofta levererar City Gross matkassar?

En gång per vecka.

Hur betalar jag för City Gross matkasse?

När du beställer matkassen på nätet så betalar du med betalkort och faktura.

Hur avbokar jag City Gross matkasse?

Du avbokar din matkasse genom att logga in på City Gross hemsida. Tänk på att avboka minst en vecka innan nästa leverans.

Måste jag vara hemma när City Gross levererar?

Nej, men det är säkrast. City Gross gör annars en bedömning om matkassen kan lämnas säkert utanför din dörr, och om den inte kan det så får du ingen leverans.